Až 20 000 dolarů za unci? Proč je zrovna teď chvíle investovat?

Až 20 000 dolarů za unci? Proč je zrovna teď chvíle investovat?

22. 04. 2020
IBIS InGold

Světová ekonomika trpí a nějakou dobu ještě trpět bude. S vysokou pravděpodobností rapidně stoupne nezaměstnanost a HDP, coby jeden z ukazatelů, na který se jako společnost ve spojitosti s hospodářstvím nejvíce díváme, klesne. To samozřejmě v našich očích předpovídá špatné časy.

 

To, že hospodářství a světem peněz a investic otřese pandemie, nikdo nečekal. Investoři hledají způsob, jak své peníze zabezpečit a zlato je pro ně samozřejmě jedna z prvních voleb. I proto vznikají prognózy, které zlatu předpovídají ještě větší slávu, než bychom před pár měsíci čekali.

Jenže těžařský průmysl vlna opatření zasáhla podobně jako jiné sektory a mnoho významných dolů muselo v rámci opatření proti šíření nákazy přerušit svůj provoz, nebo ho alespoň omezit na nutné minimum. Pierre Lassonde, ředitel společnosti Franco Nevada, zůstává optimistický. „Uzavření dolů je krátkodobá záležitost, která bude trvat dva týdny, maximálně měsíc. Pro těžební společnosti navíc bude velmi snadné dosáhnout brzy skvělých výsledků,“ komentuje situaci Lassonde. Podle něj budou tyto společnosti vykazovat skvělé výsledky například i kvůli velkému zlevnění energie, která při těžbě představuje 25 % všech nákladů.

Společnostem produkujícím drahý kov pomůže současná enormně vysoká poptávka po zlatu, protože nikdo nechce přijít o své peníze a všichni za pomoci investice do zlata hledají cestu do bezpečného přístavu, kde jejich investice krize nepotopí.

Taková situace i v očích Lassonda představuje silný motor pro cenu zlata, které předpovídá více než zářivou budoucnost. „Cena zlata raketově vzroste. Věřím, že se může dostat až na 20 000 USD, a to už za dva až pět let! Poměr zlata k průmyslovému indexu Dow Jones se dostane klidně na jedna ku jedné. A pokud ne přímo na hodnotu jedna ku jedné, bude tomu alespoň velmi blízko,“ říká ředitel společnosti Franco Nevada, která do těžby zlata investuje.

Cena zlata poroste velmi rychle i podle jiných prognostiků. Umírněnější Mark O’Byrne ze společnosti GoldCore odhadl, že se během roku či dvou vyšplhá minimálně na 5 000 USD.

Zlato se stává velmi žhavým zbožím. V souvislosti s prognózami můžeme doporučit co nejrychleji nakupovat a využít cen, které jsou zatím relativně nízko ve srovnání s předpovídanými částkami. Čím dříve do zlata investujete, tím dříve se také zabezpečíte před krizí, která teď otřásá světem. Doporučujeme vám kontaktovat svého finančního poradce, který vám pomůže připravit spoření a investice do zlata tak, aby vám co nejlépe vyhovovaly.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit