Češi vědí, že investice do zlata dává smysl. Kam ukládáte peníze vy?

Češi vědí, že investice do zlata dává smysl. Kam ukládáte peníze vy?

12. 06. 2020
IBIS InGold

Žlutý kov se už i v České republice dostává na místo nejoblíbenější investice. Vyplývá to z průzkumu agentury IBRS. Společnost se ptala tisícovky Čechů, co pro ně představuje obzvláště zajímavou možnost spoření nebo ukládání peněz.

 

Pro drahý kov v průzkumu hlasovalo 58 % tázaných Čechů, stejně jako pro stavební spoření. O dost hůř skončily podílové fondy nebo akcie či obligace. Jako nejméně zajímavou možnost spoření vybrali Češi spoření „do matrace“.

Ukládání peněz do zlata se Čechům jeví jako nejlepší způsob, jak se zabezpečit na budoucnost. Průzkum totiž probíhá jednou za čtvrtletí už od roku 2016. Od té doby popularita zlata roste a atraktivita zlata v očích českých investorů vzrostla o 20 %.

Pozitivní vliv na tento vývoj může mít i fakt, že je zlato v současnosti velmi dostupné. Spořit do fyzického zlata můžete již se 100 Kč měsíčně a například iiplan si přizpůsobíte tak, aby vám spoření co nejvíce vyhovovalo. Je navíc zcela bez sankcí a uzavřít ho může naprosto každý během pěti minut z pohodlí domova. (Jak se chránit před chudobou? iiplan jako strážce majetku)

Investiční zlato všeobecně platí za bezpečný přístav v oblasti investování. V obdobích krizí jeho cena roste a oproti hotovosti neztrácí svoji kupní sílu ani v době inflace. Ochrání tak ostatní investice a majetek v méně příznivých dobách. Hodnota zlata z dlouhodobého hlediska stále stoupá.

Investovat do zlata, jak se ukazuje, dává smysl, pokud chcete mít jistotu, že se zabezpečíte před špatnými časy… Co to také zkusit? Rádi vám s vaší investicí pomůžeme, tak jako jsme pomohli už 40 000 našich spokojených klientů.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit