Další silný hráč: Významný hedgeový fond investuje do zlata

Další silný hráč: Významný hedgeový fond investuje do zlata

21. 08. 2020
IBIS InGold

Hedgeový fond Bridgewater Associates v minulém čtvrtletí zásadně zvýšil svoje investice do zlata. Do fondů obchodovatelných na burze a krytých drahým kovem uložil 340 milionů USD, což odpovídá investici asi do 170 tisíců trojských uncí zlata. Informovala o tom agentura Reuters.

 

V Bridgewater tak následovali rozmáhající se investiční trend, kdy kvůli koronavirové krizi masivně stoupá poptávka po zlatu.

Společnost, kterou vede úspěšný investor a miliardář Ray Dalio, už v období od dubna do června uložila do fondů SPDR 1,4 milionu USD. To představuje asi 13 tisíc trojských uncí žlutého kovu. Pokračovala investicí do iShares Gold Trust, kam jí odešlo 4,1 milionu USD (okolo 41 tisíce trojských uncí).

Na konci června měla společnost u SPDR nainvestovány peníze o hodnotě 914 milionů USD. Ještě v březnu zde měla společnost investice o hodnotě 601 milion USD. U iShares Gold Trust investice skočily z březnových 176 milionů USD na 268 milionů.

Za takový vzrůst může společnost děkovat svému rozhodnutí investovat do fondů více peněz, ale také masivnímu nárůstu ceny drahých kovů. Zlato nedávno překonalo svůj rekord, a jeho cena se přehoupla i přes hranici 2000 USD za trojskou unci.

Podle agentury Reuters nyní činí hodnota aktiv společnosti Bridgewater Associates přibližně 6 miliard USD.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit