Investiční zlato jako stabilní investice.iiplan nabízí efektivní způsob spoření

Investiční zlato jako stabilní investice.iiplan nabízí efektivní způsob spoření

30. 10. 2018
IBIS InGold

Čechům spoření není cizí. Nějakou formou dle průzkumů spoří až 86 % lidí v produktivním věku. Bohužel ale nevyužívají možností, které trh nabízí a při ukládání peněz jsou většinou poměrně konzervativní a své úspory drží v produktech, které jim je nezajistí ani proti inflaci.

Převážnou část svého majetku totiž mají české domácnosti uložené na účtech peněžních ústavů, které v současné době mnohdy nenesou vůbec žádný výnos. Takto se spoří velmi těžce. Trh nabízí mnoho příležitostí, jde o to je využít. Nejefektivnějším dlouhodobým způsobem spoření je rozdělení investic do více stran – jejich diverzifikace. Tím si domácnosti zajistí výnosy z majetku a zároveň sníží riziko ztráty peněz. Pokazí-li se něco na jedné frontě, další to jistí.

Investiční zlato postavené vedle nemovitostí, bankovních úspor, akcií a dalších cenných papírů je hlavně stabilizátorem celého portfolia a může zvýšit jeho celkovou výnosnost a je jedno, jestli je to portfolio velkého penzijního fondu nebo soukromého investora. Investiční zlato je vzácné a jeho zdroje jsou omezené. Investiční slitek nebo mince může rodinu provázet po několik generací, nezničí se, nezreziví, nepotřebuje žádnou speciální péči. Je zdrojem dlouhodobých výnosů a odolává inflaci. Svým majitelům může pomoci překonat nepříznivé ekonomické i politické situace, neztratí hodnotu krachem firmy, banky či jiné finanční instituce nebo státu. Jeho cena se vyvíjí většinou nezávisle na ostatních investicích (akciích, dluhopisech, realitách), proto přidání zlata do majetku zajistí jeho větší stabilitu a zvýší jeho celkovou výnosnost. Se zlatem se obchoduje po celém světě, proto je možné směnit ho za jakoukoli národní měnu.

Pro hodně lidí je však zlato symbolem velkých boháčů a myslí si, že je potřeba mít desítky tisíc korun, aby do něj mohli své peníze uložit. Tak tomu ale není. S inteligentním investičním plánem – iiplanem - od společnosti IBIS InGold se dá spořit do zlata už od 100 Kč měsíčně. Po každé připsané platbě si zákazník nakoupí odpovídající část slitku nebo mince. Spoří si tak vlastně v univerzální světové měně. V momentě, kdy zákazník „našetří“ na celý slitek nebo minci, stává se zlato jeho majetkem, a to ve fyzické podobě, nikoli ve formě certifikátu. iiplan je flexibilní produkt, který se dokáže přizpůsobit možnostem a potřebám zákazníků, ať je to výše a frekvence pravidelných plateb nebo způsob expedice slitků a mincí.

Nyní mohou zákazníci získat navíc u investičního zlata i garanci výše výkupní ceny. Již při sjednání smlouvy iiplan zná zákazník cenu, za jakou bude jeho investiční zlato odkoupeno zpět. Například pětigramový slitek s motivem Fortuny má, při splnění podmínek, garantovanou nejnižší výkupní cenu 7 000 Kč, desetigramový slitek 14 000 Kč a uncový slitek 43 000 Kč. Toto je jistota. Ovšem, pokud zlato zopakuje svůj historický vývoj, lze předpokládat, že výkupní cena bude mnohem vyšší a zákazník na své investici vydělá daleko více.

Více informací o garanci najdete zde

Obliba investic do cenných kovů mezi Čechy roste. Do zlata a stříbra nyní přesouvá své finanční rezervy 14 % investorů. To je ale začátek. Jako zajímavou hodnotí investici do zlata téměř polovina Čechů, takže by se postupně mohlo stávat běžnou součástí rodinných investic, jak je tomu například v Německu a dalších státech.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit