Kdo chvíli stál, stojí opodál. Jak se zabezpečit před přicházející krizí?

Kdo chvíli stál, stojí opodál. Jak se zabezpečit před přicházející krizí?

04. 05. 2020
IBIS InGold

Přijde krize, nebudou peníze, nebude práce, nebude nic! Už ani nevíme, kolikrát jsme tento scénář, jako z katastrofického filmu, za poslední dny slyšeli. Je jasné, že následky koronavirové pandemie budou nezanedbatelné a že se tento globální zmatek podepíše na  penězích, práci i každodenním životě nás všech.

 

Před krizí se ale dá ochránit a její následky zmírnit na co nejmenší minimum. Co kdybyste využili propadu ve svůj prospěch a stali se z vás silní a finančně nezávislí jedinci?

Schválně! Sestavili jsme pro vás 5 rad, jak krizi v pohodě překonat.

 

1. Neseďte, dělejte

Nejhorší, co můžete během pandemie, nouzového stavu i nadcházející krize udělat, je ležet a čekat až přejde. Samozřejmě, současnost nabízí prostor k tomu strávit čas s rodinou nebo sami se sebou. To se ale nesmí vymknout kontrole. Jak známo: „Kdo chvíli stál, stojí opodál.“

Abyste nestáli opodál, vyplatí se využít tuto nepříjemnou chvíli k zamyšlení, kam se můžete posunout. Existuje mnoho vzdělávacích článků nebo videokurzů zdarma, díky kterým můžete získat zkušenosti v nových oblastech, nebo vás v té vaší posunou dál.

 

2. Myslete na rezervy

Finanční krize s velkou pravděpodobností zasáhne většinu z nás. Proto je potřeba  myslet i na peníze a rezervy. V minulém článku o investování (Předsevzetí 2.0: Jak si letos splnit své sny?) jste se dočetli, že nejdůležitější při investování je udělat si svůj osobní nebo rodinný rozpočet. Při horších časech tohle platí dvojnásob!

Vědět za co utrácíte, je velmi důležité. Výdaje skutečně „hoďte na papír“ a popřemýšlejte, kde můžete „kohoutky“ trochu utáhnout a ušetřené peníze pak uložte tam, kde začnou vydělávat a kde zároveň vytvoří polštář, ze kterého budete moci čerpat, třeba až se nebude dařit.

 

3. Investujte jako ostřílený profík

U investic platí velmi jednoduché pravidlo. Když je krize, kupuj! Ale samozřejmě s mírou a s rozmyslem. Vyvarujte se bezhlavých investic, jenom proto, že jejich ceny padají. Je důležité myslet dopředu a popřemýšlet i o tom, jaký vývoj mohou investice mít v budoucnu.

Co se týče investičního zlata, jeho cena je teď na začátku svého raketového růstu a odborníci předpovídají, že se během dvou až pěti let může dostat na 5 000 USD za trojskou unci, a to nemusí být konečná cena. U zlata v současné chvíli platí, že čím dřív ho koupíte, tím líp uděláte a hlavně se tím víc zabezpečíte před nadcházející krizí.

Jak je totiž známo, zlatu ekonomické krize nesmírně prospívají. Během nich funguje jako bezpečný přístav pro vaše peníze a vy s ním tak můžete v klidu přečkat rozbouřenou ekonomickou krizi, která možná ostatní investice negativně poznamená. Právě teď je nejvyšší čas pro investici do žlutého kovu, protože právě teď začne chránit. A právě teď (do třetice všeho dobrého) je stále ještě dostupné. Poptávka po něm ale značně převyšuje nabídku, a proto je třeba na nic nečekat.

Jako jedna z mála firem pořád máme dostatek fyzického zlata, které svým klientům posíláme, a protože investičnímu kovu věříme, snažíme se ho zpřístupnit úplně všem. Investovat do zlata je možné již se 100 Kč měsíčně (Jak se chránit před chudobou? iiplan jako strážce majetku).

 

4. Svět se mění

Svět se transformuje a pravděpodobně se ještě delší dobu měnit bude. On-line prostředí získává na významu a velká část businessu se přestěhuje právě tam. Čím více se možnému trendu přizpůsobíte i ve vašem oboru tím lépe.

Dnes se on-line dá i investovat. S námi si například můžete založit  spoření do zlata, aniž byste museli kamkoliv chodit nebo něco  podepisovat. Vaše smlouva se aktivuje první platbou z účtu, který uvedete ve smlouvě.

 

5. Plánujte

Plánovat je základ. Pečlivě si naplánujte, čeho chcete dosáhnout ať už ve své práci nebo v investování. Stanovte si cíle a zároveň si připravte seznam, co pro jejich naplnění můžete udělat. Určitě se vám odhalí mnoho cest, které vám pomohou nejen překonat nadcházející krizi, ale připravíte se i na následný ekonomický růst, kterého pak snadno využijete ve svůj prospěch.

Jak sami vidíte, krize se není třeba obávat. Každá špatná chvíle totiž zároveň představuje příležitost posunout se dál. Pokud potřebujete radu, jak pracovat s rozpočtem a s následným investováním, zavolejte svému finančnímu poradci, který se do on-line prostředí již určitě přestěhoval a pomůže vám nyní i na dálku. My vám přejeme pevné zdraví a mnoho investičních úspěchů.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit