Kdy investovat do zlata? Podle významné banky je za pět minut dvanáct

Kdy investovat do zlata? Podle významné banky je za pět minut dvanáct

06. 10. 2020
IBIS InGold

V září se cena zlata dostala k hranici 1 900 USD za trojskou unci. Podle významné americké banky Wells Fargo je ideální čas využít poklesu ceny a do zlata investovat další peníze. Banka v blízké době očekává významné zhodnocení dnes investovaných peněz.

 

„Sami zlato považujeme za důležitou součást portfolia,“ konstatuje John LaForge, investiční stratég Wells Fargo. Říká, že hlavní třecí plochou, která růst ceny zlata zmírnila, se stal nyní (oproti minulým sedmi měsícům) opět silnější americký dolar.

„Dolar společně s politicky neklidnými vodami může za současný 10 % pokles ceny zlata a zbrzdění honu, který se v uplynulých sedmi měsících na zlato vedl. Nicméně, meziroční nárůst ceny zlata o 37 % byl dramatický,” konstatoval LaForge. „Takový nárůst jsme za posledních 40 let zaznamenali pouze pětkrát. Je jasné, že před dalším růstem musí nastat určitá korekce ceny drahého kovu.“

Banka Wells Fargo zůstává zlatu věrná a s předpověďmi do budoucna je optimistická. Podle banky je kov zasazen ve velmi úrodné půdě. Úrokové sazby dříve oblíbených dluhopisů zůstávají velmi nízko, trend kvantitativního uvolňování pokračuje a dolar podle banky nebude posilovat příliš dlouho.

„Zlato tak je nyní skvělá investiční příležitost. Současné posílení dolaru bude mít velmi krátké nohy a daleko nedojde. Jak ukazují naše nákupní cíle, věříme, že se příští rok zlatu povede velmi dobře,“ vyjádřil se LaForge k investiční politice v rámci Wells Fargo.

Ve své poslední zprávě předpovídala banka trojské unci zlata do konce příštího roku cenu mezi 2 200 a 2 300 USD. To při současné ceně znamená nárůst o 300—400 USD. Zlatý uncový slitek Fortuna by tak mohl stát více jak 60 000 Kč.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit