Nenechte děti na pospas finančním čertům aneb 3 důvody, proč spořit dětem již od útlého věku

Nenechte děti na pospas finančním čertům aneb 3 důvody, proč spořit dětem již od útlého věku

05. 12. 2019

  Redakce IBIS InGold

Mikuláš každoročně klepe na dveře hodných i zlobivých dětí, mazánků i uličníků, aby jim po právu nadělil sladkosti a ovoce za dobré a uhlí za špatné chování. S sebou si vždy bere anděla a čerta, věrné pomocníky, kteří mu v rozhodnutí pomáhají. Avšak tou největší odměnou, kterou můžeme dětem dát nejsou hračky ani sladkosti. Největším dárkem je jistota a bezpečí. Podívejte se na tři hlavní důvody, proč se vyplatí spořit svým dětem už od doby, kdy se před Mikulášem ještě bojí.
 
 
 

Budoucnost nepřekvapí vás ani je

V dnešní době je studium vysokých škol velkým trendem. Tradiční řemesla nejsou bohužel populární a je tedy potřeba brát v potaz to, že i vaše dítě bude jednou chtít studovat. A to většinou stojí nemálo peněz, které si děti (i přes své brigády v kavárnách) málokdy vydělají.
 
Zároveň je pro ostatní členy domácnosti velmi náročné takového studenta živit. Koleje i studentské byty jsou velmi drahé a cena dolů hned tak nesleze. Do toho jídlo, doprava… Je toho víc, než jste si nyní schopní uvědomit.
 
Spoření může problém minimálně z části vyřešit. Pokud svému dítěti ukládáte peníze průběžně a moudře, za deset či patnáct let už mohou být zhodnocené a mladý student z nich, nebo z jejich části, může určitou dobu spokojeně žít.
 
 

Naučí se finanční gramotnosti

Důležité je také vést děti k zodpovědnosti v oblasti peněz a ideálně je i učit investovat. Spoříte jim? Skvěle, proč si s nimi o tom nepovídat a nevysvětlit jim, k čemu jim bude takovéto zacházení s penězi dobré.
 
Samy děti v sobě později mohou najít chuť ukládat si své kapesné, čímž ještě zvýší efektivitu spoření, které jste jim doposud vedli vy. Již od útlého věku si tak vytvoří návyk na investování svých peněz, a budou tak schopné rozumně s nimi nakládat i v dospělosti.
 
 

Dostanou základ do života

Pokud své děti budete vychovávat k zodpovědnému a efektivnímu nakládání s financemi a zároveň jim povedete spoření, dostanou od vás, kromě samotných peněz a dobře nastavených návyků, také velmi dobrý základ pro svoje další spoření. Nebude pro ně problém rozložit si správně finance, jež budou využívat na své živobytí. Zároveň si automaticky budou odkládat určitou část, kterou využijí jako pevné základy svého dalšího spoření a investic.
 
Stanou se tak velmi brzy finančně nezávislými a velmi pravděpodobně budou mít prosperující, pevné portfolio investic do každého počasí ještě před tím, než dokončí svá studia a začnou samy naplno pracovat.
 
To pro ně představuje nespornou výhodu v podobě svobody při výběru zaměstnání i prostoru pro seberealizaci a rozvoj v oblastech, které jsou pro ně skutečně důležité. A právě svoboda a prostor pro rozvoj jsou jedny z hlavních pilířů šťastného života.
 
Ukládejte svým dětem peníze tam, kde to má smysl. Díky inteligentnímu investičnímu plánu dostanou jistotu a bezpečí v podobě fyzického investičního zlata. Ve spoření mohou navíc následně pokračovat a měsíčně ukládanou částku si upravit podle libosti. Zeptejte se svého finančního poradce nebo na naší zákaznické lince, jak si iiplan® sestavit tak, aby vám fungoval co nejlépe.

Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit