„Pomalejší start cenných kovů přejde do zásadního růstu,“ tvrdí investor a publicista

„Pomalejší start cenných kovů přejde do zásadního růstu,“ tvrdí investor a publicista

13. 01. 2021
IBIS InGold

Před několika týdny jsme pro vás připravili článek, který rozebíral předpověď úspěšného londýnského publicisty, spisovatele a investora Lawrieho Williamse, ve které reflektoval, jak se jeho předpověď na rok 2020 přiblížila realitě. Na začátku ledna vydal Lawrie Williams další stať, ve které se zabývá rokem letošním. Pojďme se podívat, co známý publicista drahým kovům na letošní rok předpovídá.

Cena zlata se ustálila kolem hodnoty 1 900 USD, cena stříbra pak kolem 27 USD za unci. V krátkodobém horizontu se podle Williamse dá očekávat další nárůst. Počáteční nadšení investorů, ale může na chvíli ochladnout, což může vést k lehkým korekcím ceny. To však bude příležitost pro všechny k navýšení majetku drženého ve zlatě.

 

Navíc – není všem dnům konec…

Existují analytici, kteří spekulují o tom, že dolar nedovolí zlatu růst tak, jak by mu dovolil trh, a to právě kvůli tomu, že dolar stále bude alespoň zlomkově plnit svou funkci světové rezervní měny. Podle Williamse se ale každé hradby jednou prolomí (a hradby americké měny se již delší dobu drolí) a do zašedlé monarchie vpadne nová zář. „… než se tak stane, očekáváme, že zlato bude konstantně růst po menších krůčcích, zhruba okolo 10 až 20 % ročně,“ předpovídá Williams.

Investoři do zlata na své investici zcela jistě nadstandardně vydělají a budou se moci nadále těšit z nezávislého života plného finanční jistoty. Opatrný nárůst navíc, jak píše Williams, pomůže udržet stabilní trhy.

 

Jenže, jak je tomu zvykem, vždy je ve hře nějaké ale…

„Pomíjíme fakt, že na scéně je mnoho herců, kteří vše mohou změnit. V roce 2008 to bylo zhroucení finančních trhu, které katapultovalo zlato a stříbro na špičku investorského zájmu na další tři roky. Covid-19 a vše okolo něj může světovou ekonomiku ovlivnit (i nadále) velmi podobně.“

I přesto, že se banky poměrně rychle vzpamatovaly a učinily kroky k celkovému zlepšení ekonomik, virus zmutoval. To jsou poměrně velké změny v plánech. Pokud se toto bude opakovat (což je velmi pravděpodobné), bude zlato i stříbro čekat zásadní růst.

Pokud si nechcete nechat investiční vlak ujet, žít svůj život s jistotou a těšit se z příjemných výdělků, začněte investovat do zlata. Jde to i se stovkou měsíčně.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit