Poradci radí superboháčům: „Jděte si pro zlato!“

Poradci radí superboháčům: „Jděte si pro zlato!“

09. 09. 2018

Redakce IBIS InGold

Experti v asijských zemích stále více radí svým klientům zvýšit investice putující do zlata. Cena kovu je dnes velmi nízko a je tedy ideální doba uložit si peníze právě do této drahocennosti.  

Napříč 174 asijskými bankami, rodinnými společnostmi i nezávislými poradci proběhla anketa, jež měla zjistit, zda se bohatým lidem vyplatí zintenzivnit ukládání peněz do zlata. Tito poradci se z 62 % shodli, že by investoři měli zvýšit své zlaté jmění až na 10 % celkového majetku v aktivech, přičemž dříve činila jimi doporučená výše pouze 3 – 5 %. 
 
„S posílením dolaru šla cena zlata výrazně dolů, takže investice do něj je nyní dostupnější,“ řekl Chris Land, viceprezident společnosti Holborn Assets, který se zaměřuje na poradenství pro „superboháče“. Klientům radí zvýšit svůj majetek ve zlatě dokonce na více než 10 % celkových investic. „Pro klienty, co ještě nemají zlato ve svém portfoliu investic, je ideální čas ho tam přidat!“ dodává Land. Takzvaných „superboháčů“ na celém světě stále přibývá. Zatímco v roce 2006 bylo v Číně 180 000 lidí, kteří mají v aktivech více než 10 milionů juanů (32,5 milionů Kč), do roku 2016 se jejich počet zvýšil na 1,6 milionů. 
 
V roce 2008 stála unce zlata 750 USD. O tři roky později, v roce 2011, se obchodovala za 1 820 USD. Nyní je její cena kolem 1 200 USD. Doba se proto poradcům z celého světa jeví jako ideální pro investici do zlata.
 
Čína je společně s Indií největším investorem do zlata na světě. Nákup tohoto drahého kovu je již dlouhou dobu nejen asijským, ale celosvětovým trendem. Investici do zlata podporují globální ekonomická situace i geopolitické podmínky, tvrdí Martin Huxley, ředitel oddělení drahých kovů společnosti INTL FCStone.
 

Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit