Rafinérie Perth Mint v srpnu zaznamenala rekordní prodeje

Rafinérie Perth Mint v srpnu zaznamenala rekordní prodeje

04. 09. 2018
IBIS InGold

Nižší ceny drahých kovů přitáhly zájem investorů. Prodej zlata z rafinérie Perth Mint meziročně vzrostl na téměř dvojnásobek, prodej stříbra se zvýšil o třetinu.

Prodeje zlata australské rafinérie Perth Mint v srpnu vzrostly oproti červenci o 30 % a dosáhly nejvyššího objemu od října 2017. Nižší ceny drahých kovů vzbudily mezi investory nemalý zájem o produkty Perth Mint.  Prodeje ražených mincí a slitků se díky tomu v měsíci srpnu zvedly na 38 904 uncí, uvedla rafinérie na svém blogu. Cena zlata se v srpnu snížila o 2 % a klesala tak už pátý měsíc v řadě.

Prodej stříbra v srpnu zaznamenal oproti předchozímu měsíci 7% nárůst a v současné chvíli je na 520 245 uncích. Oproti minulému roku je toto číslo takřka o 33 % vyšší. Cena stříbra v srpnu spadla o 6,5 % a tento měsíc je tedy už třetím měsícem jejího poklesu.

Rafinérie Perth Mint zpracovává více než 90 % nově vytěženého zlata v Austrálii, která je po Číně druhým největším producentem zlata.

Cena zlata se dostala pod 1 200 USD. Jde o reakci na posílení dolaru vyvolaného obavami z možného rozšíření cel, která jsou součástí obchodní války USA a Číny.

 


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit