VERISCAN – otisk budoucnosti na trhu s investičními cennými kovy

VERISCAN – otisk budoucnosti na trhu s investičními cennými kovy

18. 10. 2016
IBIS InGold

18. října 2016, Praha - Společnost IBIS InGold a. s. představila jako první v České republice VERISCAN, ojedinělou technologii pro ověřování pravosti zlata. VERISCAN zkoumá slitky pocházející z rafinérie PAMP* a pomáhá odhalovat falzifikáty. Tato nedestruktivní metoda ověřování ryzosti přináší výhody jak prodejcům, tak investorům. 

Společnost také s potěšením oznamuje, že se stala oficiálním distributorem technologie VERISCAN. Mezi hlavní výhody nového systému, který okamžitě identifikuje pravost slitků pocházejících z rafinérie PAMP, patří nízké náklady, jednoduchá manipulace a především celistvost testovaného slitku, který není v tomto případě na rozdíl od běžné praxe porušen či zničen.
 
Technologie VERISCAN využívá mikroskopickou topografii kovu, v jejímž rámci je každý detail povrchu slitku zachycen při výrobě a zanesen do databáze. Tím se dá snadno ověřit, zda neprošel nějakou změnou. Povrch je zaznamenán jak bez obalu, tak s obalem, jenž je samotným certifikátem slitku. Slitek není po ověření nijak označen a nedochází ani k poškození obalu. K ověřování může docházet opakovaně, například při změně majitele. VERISCAN vyžaduje kvalitní speciálně upravený skener s přístupem do databáze rafinérie. V databázi jsou uloženy detaily povrchu jednotlivých slitků. 
 
„Dodnes neměl investor možnost nechat si zlato ověřit tak, aby byl výsledek přesný a zároveň nedošlo k poškození či ke znehodnocení slitku,“ upozorňuje výkonný ředitel společnosti IBIS InGold Libor Křapka a doplňuje: „VERISCAN nedestruktivní metodou zaručuje, že slitky jsou bez úprav či poškození, a zákazník je tak nemusí složitě tavit pro ověření ryzosti. Celá technologie funguje na podobném principu jako ověřování otisku prstů, neboť každý slitek má svoji jedinečnou strukturu.“ 
 
*Zlaté slitky, jež nesou logo rafinérie PAMP a VERISCANU.
 
 

Pro více informací kontaktujte:   


Martina Lindušková

+420 777 741 442
 

 
 

IBIS InGold®, a. s.

Společnost IBIS InGold® byla založena v roce 1998 a působí na českém a slovenském trhu jako obchodník s cennými kovy. Vedle jednorázových nákupů investičních kovů již více než 4 roky nabízí svým klientům speciální produkt iiplan® - inteligentní investiční plán, který umožňuje pravidelné spoření do cenných kovů. Společnost prošla náročným systémem certifikace ve švýcarské rafinérii PAMP® a stala se jejím oficiálním distributorem. Jako jedna z mála společností na evropském trhu obdržela od rafinérie licenci pro on-line prodej, pro prodej konečným zákazníkům a v neposlední řadě i pro prodej velkoobchodním partnerům. Klienti IBIS InGold® mají jistotu, že produkty, které nakupují, pocházejí přímo z rafinérie PAMP®.  

 

O PAMP® SA

Rafinérie PAMP® byla založena v roce 1977 se sídlem ve švýcarském kantonu Ticino. Vyrábí kompletní sortiment investičních slitků ze zlata, stříbra, platiny i palladia, ale i mince a střížky na mince pro státní banky a státní mincovny mnoha zemí. Je dodavatelem polotovarů z drahých kovů pro švýcarský hodinářský průmysl. Rafinuje drahé kovy jak přímo z těžby, tak z recyklace. Svým významným zákazníkům umožňuje skladování investičních kovů. Její slitky do hmotnosti 100 g jsou nejprodávanějšími zlatými slitky na světě. Rafinérie PAMP® je ve světě investičních kovů považována za špičkovou rafinérii, která je vždy o krok před ostatními.  Zavedla zdobení slitků motivem a její LADY FORTUNA™ se stala lehce rozeznatelným symbolem investičních slitků rafinérie PAMP®.  Jako jedna z mála rafinérií již delší dobu zvládá i výrobu ražených cihel v hmotnostech vyšších než 100 gramů. Poslední unikátní novinkou je zavedení nedestruktivní a spolehlivé technologie VERISCAN™ pro ověřování pravosti původu slitků. 


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit