Zlato nejoblíbenějším spořením v Česku. Předběhlo i stavební spoření

Zlato nejoblíbenějším spořením v Česku. Předběhlo i stavební spoření

11. 09. 2020
IBIS InGold

Časy koronavirové krize pokračují a Češi chtějí peníze ukládat tam, kde to dává smysl. Nejraději své peníze ukládají do drahých kovů. Investice do zlata a jiných kovů porazily například i stavební spoření. Vyplývá to z výzkumu IBRS ze srpna 2020.

 

Poté, co část obyvatelstva přerušila svá započatá spoření v rámci nejistoty, která ovládla první dvě čtvrtletí letošního roku, začínají Češi opět ukládat své peníze. Lidé pochopili, že před krizí se nejlépe zabezpečí, když své peníze dobře uloží.

Jako nejlepší způsob, kam je uložit, se ukázaly drahé kovy v čele se zlatem. Ty podle posledního průzkum předběhly dokonce i velmi oblíbené stavební spoření.

„Zlato je jistota. Bezpečný přístav, který nejen zabezpečí peníze, ale z dlouhodobého hlediska přinese velmi příjemné výnosy,“ komentuje výsledek výkonný ředitel společnosti IBIS InGold Libor Křapka.

Podle výsledků výzkumu si v uplynulém čtvrtletí pomohly také investice do podílových fondů nebo penzijní spoření. Část úspor však Češi stále nechávají „pod polštářem“. Zde ale svou hodnotu ztrácí a na rozdíl například od drahých kovů nic nevydělají.

„Drahé kovy fungují i jako ochrana proti inflaci, čímž představují lepší volbu než peníze v hotovosti. Zlato navíc velmi rychle vyměníte za peníze. Spořit do drahých kovů je v současnosti logický krok,“ dodává Křapka.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit