Poslední říjen ve znamení dýní i prasátek. Podívejte se, jak nejlépe spořit

Poslední říjen ve znamení dýní i prasátek. Podívejte se, jak nejlépe spořit

31. 10. 2019

  Redakce IBIS InGold

Nahodit kostým, vyřezat dýni, jako kulisu pustit některý z klasických kultovních hororů z osmdesátých let, dát peníze stranou… Počkat! To poslední nějak nesedí, ne? Ne, je to správně. Poslední říjnový den nemá jenom strašit. Přináší s sebou i vyhlídku na lepší zítřky. Po roce opět přichází mezinárodní den spoření.

 
 
Ukládání peněz stranou pro případ, že nastanou horší časy, je velmi důležité. Právě pro svou důležitost si spoření zabralo své místo v kalendáři, aby na sebe všechny upozornilo. Letos od jeho ukotvení uplynulo 95 let.
 
V České republice se svátek do povědomí teprve dostává, avšak mnoho ostatních států Světový den spoření slaví ve velkém. Více o dni spoření si můžete přečíst v našem minulém článku (SVĚTOVÝ DEN SPOŘENÍ. ČEŠI HO NEZNAJÍ, JEHO POSELSTVÍ JE VŠAK DŮLEŽITÉ PRO FINANČNÍ PORADCE, FIRMY I DOMÁCNOSTI).
 

 

Zapomeňte na polštáře

Důležitost spoření je jasná. Mnoho lidí ale stále ukládá své peníze pouze „do prasátka“ a na běžné či spořicí účty. Jistě, každý způsob spoření je svým způsobem správný. Činíme tak zodpovědné kroky a v budoucnu nás nezaskočí žádné nečekané výdaje. Chytřejší je ale své peníze během spoření i zhodnotit. Pěchovat polštáře hotovostí již tedy dávno není tou správnou cestou.
 
Spořicí účty se nyní mohou jevit jako zajímavější volba. Ovšem ani zde nemůžeme mít jistotu, co se stane s našimi penězi, pokud banka zkrachuje. I přes jejich pojištění totiž nemusíme dostat všechny své naspořené peníze zpět. Ani spořicí účty tedy nejsou stoprocentní, i když od prasátka představují určitý posun, protože nabízí alespoň nějaké zhodnocení.
 
Oproti výše uvedeným příkladům je velmi chytrou volbou investice do zlata. Když vlastníme zlato, nemusíme se bát, že banka, ve které spoříme, zkrachuje. Na žádnou se nevážeme. Kov si můžeme uložit doma, nebo si pronajmout trezor.
 
Při spoření do drahých kovů navíc získáváme zhodnocení, které neklesá v dobách ekonomických krizí. Zlato naopak z dlouhodobého hlediska stále šplhá s cenou nahoru. Stejně tak nepodléhá ani inflaci. Je hodnotou, kterou prověřila historie.
 
 

I malé krůčky se počítají

Nemusíme hned investovat veškeré své jmění a nakoupit si co možná nejvíce zlata. Začít se dá i s málem a během krátké doby můžeme získat svůj první slitek. Špičkoví investoři a finanční poradci často doporučují vytvořit si zlatou rezervu ve výši 5-30 % celkového majetku a úspor. Další peníze se ale vyplatí investovat například do nemovitostí nebo cenných papírů. Ty ale fungují jako zdroj rychlejších peněz, ne tolik jako bezpečné dlouhodobě spoření.
 
Produkt iiplan® od společnosti IBIS InGold nabízí možnost ukládat do zlata jen 100 Kč měsíčně a zahájit tak svou cestu ke spoření „pevnému v kramflecích“. Vhodnější však je, zvolit pravidelnou platbu tak, abychom se dočkali minimálně jednoho slitku ročně.
 
Ten první na vás může čekat třeba již na příští den spoření. Sestavte si iiplan® a začněte spořit chytře, výhodně a bezpečně. Pomocnou ruku Vám rád nabídne tým spolupracujících poradců nebo naše zákaznické centrum.

Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit