Zlato je právě teď nejlepší investicí, říká Goldman Sachs

Zlato je právě teď nejlepší investicí, říká Goldman Sachs

13. 09. 2024
IBIS InGold

Zlato podle předpovědí překonává dosavadní historická maxima. Ve své poslední zprávě nákup do zlata investorům doporučuje i banka Goldman Sachs. Očekává, že na začátku roku 2025 dosáhne jeho cena na 2 700 USD.

 

Ve zprávě nazvané „Go for Gold“ zdůrazňuje jedinečnou roli zlata jako pojistky proti finanční nestabilitě a geopolitickým rizikům. Cena zlata v amerických dolarech letos vzrostla už o více než 20 % . Další růst by mohl být podpořen snížením úrokových sazeb Federálního rezervního systému (FED) a nákupy zlata centrálními bankami rozvíjejících se trhů.

Očekávané snížení sazeb by podle banky mohlo přitáhnout zpět na trh se zlatem západní kapitál, který zatím plně nevyužil nedávný růst ceny zlata. Další podporu by zlato mohlo získat, pokud USA uvalí nové finanční sankce nebo pokud vzrostou obavy z amerického dluhového břemene.

Stratégové banky hodnotí zlato jako komoditu s největší pravděpodobností dalšího růstu a preferují ji především jako zajištění proti geopolitickým a finančním rizikům.


Začněte spořit ještě dnes!

Vybudujte si své rodinné bohatství a sbírejte úrodu ze své investice

Fortuna chci spořit